Instagram followers krijgen wil iedereen. Instagram is namelijk een steeds populairder wordend social medium, vooral nu er koopknoppen worden toegevoegd en de advertentiemogelijkheden worden uitgerold voor bedrijven die actief zijn op Instagram. Alleen daar heb je pas echt wat aan als je mensen naar je Instagram account kunt lokken en jij die ook kunt vasthouden als Instagram follower. Daarom ga ik in dit artikel dieper in op het krijgen van Instagram followers.

1. Plaats regelmatig nieuwe foto’s.

Betrouwbaarheid is belangrijk als je wilt dat mensen je Instagram account echt gaan volgen en er ook merkherkenning moet gaan plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om dagelijks berichten op Instagram te plaatsen als jij wilt dat je via Instagram een goede positionering krijgt.

2. Maak ook foto’s zonder ze direct te publiceren.

Op deze manier bouw je een voorraad op voor de dagen waarop de inspiratie voor nieuwe leuke foto’s en acties ontbreken. Je kunt dan een oudere foto gebruiken om je instagram account op te vullen.

3. Maak goede foto’s

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. In sommige gevallen heb je niet het onderwerp van de foto midden in beeld en staat hij er daarom niet scherp op. Door met je vinger op het scherm te tikken voor je de foto neemt kun je ervoor zorgen dat de camera je voorwerp wel scherp op de foto zet.

Zo kun je van die mooie scherp-met-onscherpe-achtergrond-foto’s maken.

4. Gebruik statistische programma’s voor je timing

Met programma’s zoals Iconsquare kun je erachter komen op welke tijdstippen je berichten het meeste bereik hebben en de kans dus groter wordt dat je nieuwe Instagram followers krijgt.

5. Maak foto’s met gezichten erop

Nee niet per sé een selfie, maar uit onderzoek is gebleken dat foto’s met gezichten erop wel 38 procent meer kans hebben op een heart en 32 procent meer kans hebben op het krijgen van commentaar. Dit komt ook allemaal terecht in het gedeelte Activiteit volgend. Dus als er echt niemand is om een foto van je te maken, dan kun je een selfie maken.

6. Zorg ervoor dat de ogen op 1/3 van de bovenkant van de foto zitten

Om de foto’s met gezichten erop nog aantrekkelijker te maken moet je ervoor zorgen dat de ogen van de mensen op ongeveer 1/3e van de bovenkant zitten. Als je gaat inzoomen en schuiven komen er lijntjes in beeld die je hierbij helpen. Als mensen links in beeld staan, zorg dan dat ze naar rechts kijken. Mensen volgen namelijk de lijn waar de ogen naar toe kijken en op die manier zorg je ervoor dat ze de hele foto in zich opnemen.

7. Deel je Instagram account op andere social media

Instagram foto’s worden vaak ook op Twitter en Facebook gedeeld. Dat is een manier om nieuwe volgers te krijgen via die netwerken. Daarnaast kun je jouw Instagram account ook delen op andere social media zodat meer mensen er bekend mee worden.

8. Deel je Instagram account op je website

Via wordpress en andere blogsites kun je steeds makkelijker een connectie maken met de social media die jij gebruikt. Ook je Instagram account kun je eraan linken. Bezoekers kunnen op die manier ook Inspiratie halen uit je Instagram foto’s en weten al waar je website is. Instagram followers door je website zijn de beste Instagram followers, omdat hij niet meer hoeft te Googelen om jou te vinden nadat je iets leuks op de foto hebt gezet.

Volg mij ook op Instagram. 

9. Gebruik hashtags

Instagram gebruikers zetten elke dag miljoenen foto’s online. Daarom is het belangrijk om hashtags te gebruiken om nieuwe volgers te vinden die interesse hebben in wat jij doet. Het thema waar jij je mee bezig houdt of de locatie waar jij vooral actief bent kan hiervoor van belang zijn.

10. Gebruik vermeldingen en delen

Je kunt acties houden waarbij je volgers andere mensen moeten vermelden of je bericht kunnen delen aan die mensen om op de hoogte te zijn van je actie en zodat ze kans maken op een prijs of iets dergelijks. Op deze manier kom ik vaak achter nieuwe bedrijven of Instagrammers die ik dan ga volgen, dus dit kan ook voor jou werken.

11. Zorg voor herkenbaarheid bij je doelgroep

Uit een ander onderzoek blijkt dat mensen die op elkaar lijken elkaar vaker volgen dan mensen die niet op elkaar lijken. Het creëren van een identiteit waar mensen zich aan willen binden is daarom erg belangrijk om nieuwe Instagram followers te krijgen. Bepaal dus van te voren je doelgroep voordat je een duidelijke identiteit weergeeft op Instagram. Een fashionista volgt namelijk wel andere fashionista’s, maar misschien minder snel een game Instagrammer.

Een duidelijke lijn is daarom belangrijk voor extra Instagram followers.

12. Informatie in je bio

Woorden als volg mij, liefde en leven worden het meest gebruikt in de bio’s van Instagram gebruikers. Je biografie is ook belangrijk voor de herkenbaarheid van eventuele volgers en kan ze net over de streep trekken om jouw Instagram te gaan volgen. Een call to action, namelijk “volg mij” kan hierbij helpen.

13. Volg andere mensen

instagram followers krijgenMisschien is dit een kwestie van zaaien en oogsten of karma, maar als je geen beroemdheid bent is het toch best lastig om veel Instagram followers te hebben zonder zelf veel mensen te volgen. Uit onderzoek blijkt ook dat de verhouding van following en followers redelijk gelijk aan elkaar is bij “normale” Instagrammers.

14. Waarschuwing!

Soms zie je ook oproepen om andere mensen te taggen. Dit kan helpen voor nieuwe volgers, maar het is tegen de regels van Instagram. De kans bestaat dat Instagram je account dan verwijdert. Dit heb ik nog nooit zien gebeuren, maar wel bij Facebookpagina’s die zich niet aan de regels houden en Facebook is ook de eigenaar van Instagram.

Dus nieuwe Instagram followers krijgen doe je vooral door regelmatig nieuwe foto’s te plaatsen voor betrouwbaarheid en daarin een duidelijke lijn/onderwerp te hebben. Het gebruik van andere social media, je website en monitoring tools kan je helpen om jouw Instagram account zichtbaar te maken op het internet.

Pin deze handige infographic met de belangrijkste tips, gemaakt door Pixelray.

Bekijk het filmpje voor de laatste tip:

Instagram followers krijgen from Merel Smedes on Vimeo.

 

Op welke manier ga jij meer Instagram followers krijgen? Laat het me weten in een reactie. 

Bronnen:

http://dl.acm.org/citation.cfm?id=2557403

http://arxiv.org/abs/1410.8099

http://www.buzzfeed.com/erinfrye/double-tap?utm_term=.yiE5MvdBGB#.gmA6ml0mD