Artikelen

Facebook diensten

Facebook diensten op je bedrijfspagina plaatsen

Facebookdiensten zijn een hele eenvoudige manier om jouw producten of diensten direct te laten zien op je zakelijke Facebookpagina. Het is een functie die helaas niet bij alle pagina’s mogelijk is, maar als jij het kunt gebruiken raad ik het je zeker aan om het te doen. Het grote voordeel van het laten zien van je diensten is dat als mensen naar aanleiding van jouw Facebookberichten meer willen weten, zij direct zien waar ze aan toe zijn. Het tonen van jouw diensten en producten kan ook het duwtje in de rug zijn om met jou zaken te doen. (meer…)

naam Facebookpagina wijzigen

Naam Facebookpagina wijzigen: Verstandig en hoe?

Henk-Jan is niet de enige in 2015 met dit probleem. Sterker nog, in 2015 is dit een veelvoorkomend probleem onder eigenaren van een Facebook bedrijvenpagina. Je hebt een naam voor jouw onderneming bedacht, je registreert een bedrijvenpagina op Facebook en je gaat fanatiek en enthousiast aan de slag. Binnen korte tijd heb je een mooie schare fans om je heen verzameld. Natuurlijk groeit en ontwikkelt jouw bedrijf zich verder. Er kan een moment komen waarop een naamsverandering nodig is. Misschien heb je jouw diensten uitgebreid, dekt de naam de lading niet meer of heb je besloten een locatie aan de naam toe te voegen voor de vindbaarheid. Het kan allemaal! Alleen de naam op Facebook aanpassen… Dat is niet zo gemakkelijk! (meer…)

Klanten krijgen via Linkedin

7 tips om met LinkedIn klanten te krijgen

LinkedIn is het grootste zakelijke sociale netwerk ter wereld met ruim 500 miljoen leden. Veertien jaar na oprichting is het hoogtepunt echter nog niet bereikt; iedere seconde komen er twee leden bij! LinkedIn wordt veel gebruikt door HR-managers en recruiters om ideale kandidaten voor hun vacatures te vinden en veel bedrijven plaatsen hun vacatures op LinkedIn. Maar… Je kunt zoveel meer met dit prachtige medium, vooral als ondernemer! (meer…)

Wat je vooral niet moet doen op social media

Wat je vooral niet moet doen op social media

Social media is de plek waar alles kan, maar langzaam maar zeker begint het besef te komen dat er óók een social media etiquette bestaat. Er is zelfs een meme* die laat zien wat goed gedrag is op het internet, de zogenoemde Bob/Bill. Hij is steeds vaker te zien in de tijdlijn van mensen en op meme-sites zoals 9gag. Dit gaat vooral over privé situaties, maar zakelijk is er ook veel dat mis kan gaan op social media. Daarom in dit blog 7 tips om te voorkomen dat jij in deze welbekende valkuilen stapt.  (meer…)

Taal niet belangrijk?! De 10 grootste afknappers

“Taal is niet belangrijk.” Deze woorden kwamen tijdens het netwerken uit de mond van een mede-ondernemer. Ik viel bijna van mijn stoel! Ik vind taal namelijk wel belangrijk. Heel erg belangrijk zelfs!
Dat komt waarschijnlijk doordat ik blog of door mijn communicatieachtergrond. Blijkbaar heeft niet iedere ondernemer hetzelfde gevoel. Mijn collega-ondernemer deelde mij ook nog mee dat de meeste ondernemers die niets met taal of administratie doen, maar bijvoorbeeld panden verhuren of auto’s verkopen, taal als onbelangrijk bestempelen voor hun onderneming. Onbegrijpelijk!

Mijn idee om tijdens de JBN Drenthe, de enige netwerkclub waar ik actief lid van ben en waarvoor ik vrijwilligerswerk verricht, iemand uit te nodigen om te spreken over taal en bij ondernemers de puntjes op de I te zetten werd dus niet enthousiast ontvangen. Ik kreeg te horen dat de meeste ondernemers dit niet zouden trekken.

“Maar ze begrijpen toch wat ik bedoel?” Is blijkbaar wat veel ondernemers denken bij het opstellen van hun e-mails en offertes. Nu vraag ik je dit: As ik alles opschrijf zoals ik ’t zeg en dan verwach dak serieus antwoord krijg ben ik dan gek of nie?

Begrijp jij de vorige zin? Zou jij zaken doen met iemand die dergelijke taal in een e-mail zet?

Wist je dat taalfouten in crowdfunding ervoor kunnen zorgen dat je 13% aan inkomsten misloopt? Ook voor bloggen is het van groot belang om geen of zo min mogelijk spellingsfouten te maken. Een zin mag dan meer ‘spreektaal’ zijn, maar de spelling van elk woord moet kloppen. Daarom ga ik in dit blog in op de 10 grootste taal-afknappers die er zijn. (meer…)

Een bericht promoten op Facebook: Wat zijn de kosten?

Een bericht promoten op Facebook: Wat zijn de kosten?

Een bericht promoten op Facebook is helaas niet gratis. Dit is het verdienmodel dat Facebook toepast om hun andere doelen te behalen. Hoeveel je betaalt voor een advertentie hangt van meerdere dingen af, zoals het soort bericht dat je promoot, de doelgroep die je hebt en of je het promoten van een bericht uitbesteedt of niet. Om ervoor te zorgen dat jij zo goedkoop mogelijk kunt promoten ga ik in dit artikel in op het verlagen van de kosten voor het promoten van een bericht.  (meer…)

social media ondersteuning

Social media ondersteuning: waarop moet je letten bij het uitbesteden?

Social media uitvoeren kan behoorlijk veel tijd kosten. Niet alleen het “doen” van social media kost tijd, ook het onder de knie krijgen van adverteren kan tijd kosten die je eigenlijk niet hebt. Het is daardoor voor sommige ondernemers aantrekkelijk om social media ondersteuning te krijgen, zoals voor het adverteren op Facebook. Ik heb zelfs een klant voor wie ik alleen maar adverteer, maar die zelf de berichten op Facebook plaatst.

Om ervoor te zorgen dat jij het aandurft om social media ondersteuning te krijgen en om social media uit te besteden ga ik in dit blog in op waar je allemaal op kunt letten.  (meer…)

verkopende tekst schrijven

5 Tips voor het schrijven van een verkopende tekst

Teksten zijn in deze tijd dat informatie voor het oprapen ligt nog nooit zo belangrijk geweest. Daarbij zijn teksten al lang niet meer alleen informerend. Teksten hebben ook een overtuigend doel met als ultieme overtuiging: Een tekst die de lezer overtuigt om jouw product of dienst te kopen. Een verkopende tekst houdt toch vaak meer in dan alleen zeggen: Koop dan! Om ervoor te zorgen dat jouw tekst de kans vergroot dat je verkoopt en dat de lezer er ook nog een blij gevoel van krijgt krijg je in dit blog 5 super waardevolle tips om een verkopende tekst te schrijven.

(meer…)

doel van Facebook

Het doel van Facebook

Het doel van Facebook is voor iedereen verschillend, maar voor Facebook erg eenduidig. Facebook wil namelijk geld verdienen aan ondernemers die Facebook gebruiken als een marketing kanaal. Facebook heeft zich in de loop der tijd ook ontzettend goed ontwikkeld als een dergelijk kanaal. Sommige bedrijven hebben daardoor niet eens een eigen website en gebruiken alleen een zakelijke Facebookpagina om zaken te doen.

In dit blog ga ik in op het doel van Facebook voor de verschillende gebruikers, zoals Facebook, ondernemers en mensen die het persoonlijk gebruiken. 

(meer…)

ondernemers pinterest

10 fouten die ondernemers op Pinterest maken en hoe je die voorkomt

Pinterest kan als gebruiker erg verslavend zijn. Juist daarom is het voor ondernemers net zo belangrijk als Facebook en Linkedin als sociale media die je gebruikt voor je online marketing. Juist via Pinterest maak je meer kans op het maken van een deal, omdat de koopintentie van de gebruiker hoger is dan op andere sociale media. Mensen gebruiken Pinterest namelijk voor inspiratie. Inspiratie voor de bruiloft, voor DIY (do it yourself) producten en ook inspiratie voor het oplossen van zakelijke problemen. Een fout maken op Pinterest kan dus erg zonde zijn omdat juist hier de kopende klant zich bevindt.

In dit blog ga ik in om fouten die ondernemers maken met Pinterest en wat je kunt doen om te voorkomen dat jij die fout ook maakt.  (meer…)